Установка подібних агрегатів стає вельми затребуваною в кафе, ресторанах і на невеликих харчових виробництвах. Зростання підприємств харчової індустрії вплинув на популяризацію установки локальних очисних споруд.
Будь-яке харчове виробництво пов'язане з виділенням забруднених вод і стоків. Малі пункти громадського харчування довгий час економили на установці жироуловлювачів, вважаючи очисний агрегат непотрібним і витратним придбанням. В результаті недбалості керівників харчових виробництв щорічно тонни неочищених стоків потрапляли в річкові артерії.
Ситуація докорінно змінилася, коли природоохоронні організації серйозно підійшли до контролю технологічного виробництва на невеликих харчових пунктах. Власники кафе, їдалень зобов'язані забезпечити на своєму виробництві очисну систему стічних вод. Тільки минулі спеціалізовану систему водоочищення стокові відходи можуть потрапляти в центральну каналізацію.
За недотримання вимог і норм СЕС та вимог водоохоронних організацій передбачений солідний штраф. Грошові стягнення, приписи і судові тяжби підвищують експлуатаційні витрати підприємства. Щоб уникнути штрафних санкцій, необхідно подбати про своєчасний монтаж і обслуговування жировловлювача у себе на виробництві.
Жировловлювач, як елемент очищення стічних вод, необхідний для зниження кількості жирів використаної води в процесі харчового виробництва. Агрегат встановлюється на випусках стічних вод.
Жировловлювач - це велика ємність, розділена перегородками. Всередині неї знаходяться секції. Існують варіанти з знімним кошиком для збору жирових відходів. Очисний прилад можна встановити всередині приміщення: сифон на відтоку під підлогу. Допускається установка жировловлювача на вулиці: на випуск каналізації.
Жировловлювачі можуть випускатися під певні вимоги замовників. Для виготовлення агрегатів використовують нержавіючу сталь або поліетилен.
Через вхідний отвір в сепаратор надходять стічні води. Усередині ємності швидкість потоку знижується і охолоджується. На поверхні відбувається відділення жиру. Нерозчинні частинки осідають і надходять в осадочну секцію жировловлювача. Вода проходить по всіх технологічних відсіках і звільняється від жиру і зважених часток. Жирові відходи концентруються в збірнику жиру. Очищена вода зі збірного лотка відводиться до каналізаційного випуску.
Прилад розташовують на бетонній або піщаній основі. Розміщують систему на горизонтально рівній поверхні. Після підключення трубопроводів роблять обсипання піском. Ємність заповнюється водопровідною водою.
Технічне обслуговування необхідно проводити щомісяця. У міру необхідності проводять викачку жиру з жировловлювачів, з верхнього відсіку сепаратора. Після цього рекомендують обробляти внутрішні стінка жировловлювача гарячою водою і знову таки викачати жировловлювач. Очищення від осаду трійників, труб необхідно проводити регулярно, щоб не допустити надмірного накопичення жиру.
© 2009-2022 Канал Сервіс • Використання матеріалів сайту суворо заборонено • GDPR